The Driver Update Artikel Topbanner

The Driver Update

Bättre koll på stadstrafiken med The Driver Update

Det brukar sägas att man kan cykla vart som helst i Malmö inom tjugo minuter. I den kompakta stadskärnan samsas bilister, kollektivtrafik, varuleveranser, fotgängare och de många cyklisterna numer också med elsparkcyklar, elcyklar och diverse mindre elfordon. The Driver Update fräschade upp Anthon Ekelunds koll på stadstrafiken.

Ett större ansvar över säkerheten

Ett större ansvar över säkerheten

Av just den anledningen lanserade Hyundai tillsammans med My Driving Academy och försäkringsbolaget Folksam initiativet The Driver Update – som ett sätt att öka trafikkunskaperna i den moderna citytrafiken och ta ett större ansvar över säkerheten. En av alla som tagit del av kampanjen är Anthon Ekelund, som såg utmaningen på sociala medier och av ren nyfikenhet tog testet för att se hur bra kunskaperna satt.

Ta testet själv!
Använder inte bil särskilt ofta

Använder inte bil särskilt ofta

"Man klarar av rätt mycket av vardagslivet inne i stan utan bil. Ofta är det minst lika smidigt att cykla, gå eller använda kollektivtrafiken. Nuförtiden finns ju också elsparkcyklar som gör att man enkelt kan ta sig kortare sträckor snabbt. Det finns många alternativ," säger Anthon Ekelund.

Anthon har haft körkort länge, men har som boende och arbetande i innerstaden inte haft så många anledningar att använda bil. Det går oftast utmärkt att ta sig runt i Malmö utan – men ibland kan det vara bra att köra bil. När möbler ska handlas, vänner ska hämtas eller något annat som underlättas av möjligheterna som en bil erbjuder. Och då är säkerhet viktigt.

Avancerade elektroniska säkerhetssystem

I varje enskild Hyundai finns avancerade elektroniska säkerhetssystem som bland annat scannar av omgivningen, analyserar och uppmärksammar körmönstret hos en trött eller okoncentrerad förare och varnar för kollisionsrisk vid parkering eller i korsningar. Hyundais bilar är dessutom utrustade med automatisk nödbroms som kan skydda dig från att kollidera med såväl andra fordon som fotgängare och cyklister.

Läs mer om säkerheten i våra bilar >>

The Driver Update Artikel Breaker Stor
The Driver Update Artikel Breaker Lille

Hur gick testet för Anthon då?

Det var trots allt några år sedan körlektionerna och körkortsteorin. Jo, det blev ganska bra ändå. "Det kändes bra faktiskt, att veta att jag fortfarande har koll (skratt). Men också bra att få en liten uppfräschning och påminnas om det finns lite fler saker att hålla koll på nuförtiden, som folk med näsan i mobilen eller som susar fram på elsparkcyklar. I slutändan tror jag ändå det viktigaste är samspelet – att man är lugn, tydlig och har god uppsikt över sina medtrafikanter. All hjälp man kan få i stadstrafik är verkligen guld värd."

 

Till The Driver Update

Upptäck våra elektriska bilar

IONIQ 5

IONIQ 5

KONA Electric

KONA Electric

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid